Vergeet het niet in je agenda te schrijven en met een felle kleur te markeren! Zondag 12 mei is het weer moederdag; tijd om mama extra te verwennen. Onze tip? Een heerlijk frisse citroen framboos taart met cream cheese frosting. Want taart is altijd een goed idee!

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten:
Voor de taart
Antibakspray
300g boter op kamertemperatuur
500g witte suiker
sap en geraspte schil van 1 citroen
1 theelepel vanille extract
4 grote eieren
300g bloem
2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
250ml volle melk
250g frambozen (indien uit de diepvries, niet eerst laten ontdooien)

Voor de cream cheese frosting
225g cream cheese
250g poeder suiker
sap van een halve citroen

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de taartvorm met bakspray en zet deze opzij.
2. Combineer de boter, suiker, citroenschil en vanille-extract in een mengkom. Meng deze met een elektrische mixer voor 3-5 minuten. Voeg de eieren vervolgens een voor een toe. Zet het mengsel opzij.
3. Combineer het meel, bakpoeder, baking soda en zout in een aparte kom. Voeg het mengsel van deze droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix deze langzaam tot alles gecombineerd is. Voeg als laatste het melk en de citroensap toe en meng handmatig met een spatel tot het beslag glad is. Voeg de frambozen als laatste toe door zo min mogelijk te roeren om ervoor te zorgen dat deze heel blijven.
4. Bak de taart voor 50 a 60 minuten de oven of tot dat een tandenstoker schoon blijft na het prikken in het midden van de taart. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen.
5. Meng de cream cheese en poeder suiker op de snelste stand van een elektronische mixer, tot dat de frosting luchtig is.
6. Smeer de frosting op de taart wanneer deze volledig is afgekoeld en garneer eventueel met een handje extra frambozen.
7. Schenk een kopje thee in en geniet samen met mama van een lekker groot stuk huisgemaakte taart… fijne moederdag!