Conventionele schoonmaakmiddelen zijn niet alleen duur, maar bevatten vaak chemicaliën die slecht kunnen zijn voor mens en milieu. Het is geheel mogelijk om je huis spick en span te houden met natuurlijke schoonmaak middelen die je makkelijk zelf kan maken. Hier zijn 3 voorbeelden.

  1. Mandarijn lavendel allesreiniger 

    Ingrediënten
    250ml azijn
    1 el baking soda
    250ml water
    15 druppels mandarijn etherische olie
    15 druppels lavendel etherische olie
     

    Deze simpele allesreiniger kan worden gebruikt om je keuken, badkamer, ramen en oppervlakken schoon te maken. Combineer de bovenstaande ingrediënten in een spray fles om de beste DIY allesreiniger te maken.

  2. Crystal clear pepermunt raam en spiegel spray 

    Ingrediënten:
    120ml azijn
    120ml alcohol of vodka
    1 el maizena
    15 druppels pepermunt etherische olie
    Voeg alle ingrediënten toe aan een spay fles. Goed schudden voor gebruik! Deze natuurlijke schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat je ramen en spiegels vlekkeloos en helder zullen zijn.

  3. Citroen afvoer schoonmaker 

    Ingrediënten:
    170g baking soda
    250ml azijn
    sap van 1 citroen
    Begin met de baking soda door het afvoer te gooien. Combineer de azijn en de citroensap en giet deze vervolgens erbij. Wacht ongeveer 5 minuten en giet als laatst ongeveer 3 liter kokend water door het afvoer put. Deze krachtige combinatie van basis (baking soda) en zuur (azijn) verwijderd alle vettigheid wat er in het afvoer blijft hangen. De citroensap zorgt voor een heerlijk frisse geur. Voila!