Vergeten de Familiebox Paasbox te bestellen? Geen zorgen, je kan alsnog een heerlijk en luxe Paasonbijt op tafel neerzetten. Ga jij voor hartig of zoet… of allebei?

Bladerdeeg en ei schotel

4 a 6 personen, 20 minuten

Ingrediënten
1 pak bladerdeeg
klontje boter
1 knoflook teentje
250 champignons
100g geraspte kaas (tip: probeer Franse Gruy­è­re!)
6 eieren
1 lente ui
handje verse peterselie
chili vlokken (kan ook weggelaten worden indien kinderen mee eten)

Instructies
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Plaats het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Vouw de buitenkanten van het bladerdeeg dubbel. Besmeer het bladerdeeg in zijn geheel met het eiwit van 1 ei. Gebruik en vork om kleine gaten in het deeg te prikken om te voorkomen dat deze bol wordt tijdens het rijzen. Bak deze 5 a 10 minuten in de oven, of tot dat het net licht goud van kleur begint te worden.
2. Snij de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Bak deze met een klontje boter in een ruime koekenpan op medium vuur voor 5 minuten.
3. Snij de lente ui en peterselie fijn.
4. Besprenkel de gebakken bladerdeeg met de geraspte kaas en champignons. Breek de eieren en strooi de lente ui, peterselie en een snufje chili vlokken, peper en zout er op.
5. Bak voor 5 minuten, of tot dat de ei dooier de gewenste consistentie heeft bereikt. Serveer gelijk.

Ovengebakken brioche wentelteefjes

4 a 6 personen, 1 uur

Ingrediënten
1 brioche brood
4 eieren
1 tl vanille aroma
500 ml volle melk
150 g blauwe bessen

Instructies
1. Snij het brioche brood in dikke plakken en leg deze in een ovenschaal.
2. Klop de eieren, melk, vanille aroma en een snufje zout samen. Giet deze over het brood heen. Bedek de schaal met folie en laat deze 30 minuten op kamer temperatuur intrekken.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Bestrooi het brood met ovengerecht met blauwe bessen en bak voor 20 a 30 minuten, of tot dat het goud bruin begint te worden.
5. Besprenkel met poedersuiker en serveer gelijk.

Fijne Pasen!