Heb jij ook wel eens gebruik gemaakt van onze Fruitbox? Of ben je gewoon op zoek naar leuke en gezonde inspiratie? Hieronder 3 lekkere én gezonde recepten die je kunt maken van het fruit in jouw box!

Het advies is om dagelijks minimaal 200 gram groenten en 200 gram fruit te eten. De Familiebox Fruitbox draagt eraan bij dat je alle essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft. Bovendien bevat fruit weinig calorieën, maar wel veel water en voedingsvezels.

3 lekkere en gezonde fruitrecepten

Granola ontbijtje met kaki fruit

Kaki is een echte wintervrucht met een friszoete smaak. Ze zijn het lekkerst als ze goed rijp zijn. Je kunt ze gewoon uit de hand eten als een appel maar er ook eindeloos mee variëren in gerechten. Eet ze bijvoorbeeld in deze lekkere ontbijtbowl!

Ingrediënten
200 ml yoghurt
1 kaki
2 scheppen granola of muesli
Een snufje kaneel
½ glas appelsap
Klein handje gehakte noten(ongebrand)

  1. Verwijder de schil van de kaki en snijd in stukjes. Doe met de appelsap en een snuf kaneel in een kom en pureer met een staafmixer tot een fruitpuree.
  2. Doe de yoghurt in een kom en schep de kakipuree erop. Schep ook de granola erin en bestrooi met de gehakte noten.

Appel Chips met kaneel

Gezonde tussendoortjes zijn nog weleens lastig te bedenken. Deze appelchips zijn hier de oplossing voor!  Je bakt deze chips in de oven zonder olie, de enige ingrediënten zijn appels, citroensap en kaneel! Gezond, lekker en super simpel om te maken. Je hebt alleen wat wachttijd nodig, de appelschijfjes moeten namelijk 2 uur in de oven. Maar dan heb je ook een heerlijke krokante snack!

Ingrediënten
2 appels
1 tl citroensap
2 tl kaneelpoeder

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de appels, de schil kun je laten zitten. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel vervolgens in ronde dunne schijfjes.
  3. Leg de schijfjes appel op de bakplaat, let op dat ze niet over elkaar heen liggen.
  4. Bestrooi de appelschijfjes met het citroensap en de kaneel.
  5. Bak de appels minstens 1,5 uur in de oven totdat ze droog en knapperig zijn.

Ananas-kiwi smoothie

Smoothies zijn lekker, verzadigend en zitten vol vitamines! Een perfecte start van je dag dus. Deze variant heeft een basis van sinaasappelsap en yoghurt met frisse ananas en kiwi. Houdt je van wat extra pit? Voeg dan een stukje geschilde gember toe!

Ingrediënten
4 sinaasappels
½ ananas
2 kiwi’s
200 ml yoghurt

  1. Pers het sap van de sinaasappels uit.
  2. Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de schil vervolgens van boven naar beneden weg, doe dit helemaal rondom. Nu kun je de ananas om de kern heen snijden. Snijd vervolgens in grove stukken.
  3. Verwijder de schil van de kiwi met een schilmesje.
  4. Doe de ananas, de kiwi en het sinaasappelsap in de blender en mix tot een geheel. Voeg nu de yoghurt toe en mix nog even kort.
  5. Schenk de smoothie in glazen en serveer direct.

Wil je onze Fruitbox ook een keer proberen? Ga naar de mijn Familiebox pagina om de Fruitbox toe te voegen aan jouw Familiebox.