Dat je biefstuk inruilen voor een plantaardig alternatief een gezonde keuze is, weten we allemaal

wel. Maar dat een veggie burger potentieel heeft om veel meer te zijn dan alleen een alternatief

voor vlees, weten de makers van de Dutch Weed Burger het beste.

De Dutch Weed Burger is al verkrijgbaar in meer dan 200 restaurants in Nederland en met goede

reden. Deze patty is gemaakt van sojasnippers, gecombineerd met kombu, een zeewier soort wat

duurzaam wordt gekweekt in de Nederlandse Oosterschelde. De bijbehorende Weed Bun krijgt zijn

licht groene kleur van de superfood chlorella, een micro-alg en superfood. Voor wie zich het

afvraagt: nee, er zit geen spoor van marijuana in de Dutch Weed Burger, in tegenstelling tot wat de

naam misschien suggereert.

Waarom zeewier? Groente uit de zee wordt al duizenden jaren gegeten vanwege de veelzijdige

voedingswaarde. De chemische samenstelling van aminozuren in zeewier lijken relatief gezien

veel op die van vlees. Dit betekend dat zeewier een uitstekende, plantaardige bron van eiwitten is.

Ook bevatten algen hoge gehaltes ijzer, calcium, magnesium, foliumzuur, omega 3 vetzuren,

vitamines A, E en K.

Naast de voedingswaarde en duurzame achtergrond van the Dutch Weed Burger, is de smaak van

deze zee burger populair bij zowel vegetariƫrs/veganisten als vleesliefhebbers. De stevige hap in

combinatie met de unieke smaak is niet alleen in restaurants te proeven, maar ook in je eigen

keuken.